Bløf trekt volle tent op Paaspop

Bløf was zondagavond een van de weinige acts op Paaspop die een volle tent wist te trekken, hoewel een recordaantal van 52 duizend bezoekers naar het festival kwam. De bezoekers zongen in de Apollo luidkeels mee met de Zeeuwse band, die als een van de grootste afsluiters gold in Schijndel.

Handsome Poets mocht het spits afbijten op het Phoenixpodium. De mannen probeerden de halfvolle tent - die gedurende het optreden wel iets voller liep - op gang te krijgen, maar dat ging niet altijd even makkelijk. Toen de indiepopband tegen het einde van de show bekende nummers als Dance (the War is Over) en Sky on Fire speelde, werd er zowaar gesprongen en gedanst in de tent.

Een stukje verderop probeerde ook Fresku meer mensen zijn tent in te lokken. "Het loopt al wat voller, daar ben ik blij om", zei de Brabantse rapper na een paar nummers, waaronder Lintworm. "Ik wil niet rustig op gang komen." Het was vervolgens een hele overgang naar de folkmuziek van Mister and Mississippi in de RestoLounge, waar aardig wat mensen rustig stonden te kijken en genieten.

Barry Hay staat komende zomer met zijn Flying V Formation, een aantal jonge muzikanten uit andere bands, op een aantal festivals en was zondag ook op Paaspop te vinden. De rocker is natuurlijk vooral bekend als zanger van Golden Earring, en hij wilde fans van die band dan ook niet teleurstellen. "Voor de diehard Earring-fans spelen we ook een paar Earring-nummers", zei hij, voor When the Lady Smiles werd ingezet.

Mr. Polska deed samen met Nouveau Riche flink zijn best in de kleine Roxy, waar veel jonge bezoekers te vinden waren. "Zijn jullie klaar om helemaal kapot te gaan?", vroeg de Nederlands-Poolse rapper, die naar eigen zeggen ook redelijk kapot was. "Ik heb gisteren een optreden gehad in Oostenrijk en ik heb niet geslapen, dus jullie moeten me helpen."

Het Catalaanse zevental La Pegatina bracht met zijn vrolijke muziek wat zonneschijn in de Apollo, wat vanwege de kou buiten erg welkom was. Na de rumba van de Spanjaarden was het de beurt aan Bløf en later ook de Amerikaanse band The Gaslight Anthem nog acte de présence. De tent was wederom niet geheel gevuld.