[EDT Darts] Van Gerwen wint Nederlands onderonsje, Van der Voort eruit

In Sindelfingen, Duitsland, heeft Michael van Gerwen zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Darts Trophy. Hij versloeg landgenoot Leo Hendriks met 6-1. Vincent van der Voort kon het niet bolwerken tegen John Part, de Canadees won eveneens met 6-1.

Titelverdediger Part begon ijzersterk aan de wedstrijd. Met een 180-score zette hij zichzelf op dubbel 19, waarmee hij Van der Voort al gelijk brak. Hiervan leek de man uit Purmerend even te moeten herstellen maar kreeg hier de kans niet voor. Hoewel Fast Vinnie in de laatste legs zijn gemiddelde nog op liet lopen naar een verdienstelijke 94.42 punten, was The Dart Maple gewoonweg te sterk: 108.35.

Van Gerwen en Hendriks begonnen beide slordig aan de wedstrijd, maar het was Mighty Mike die zich als eerste herstelde. Terwijl de partij vorderde geraakte de WK runner-up steeds beter in zijn spel. Vanaf de derde leg was het steeds Van Gerwen die als eerste de dubbel wist te vinden. Toch kwam Van Gerwen vanavond tot een gemiddelde van slechts 82.75 punten. Hendriks deed het met 72.05 niet bepaald beter.

Morgenmiddag gaat de European Darts Trophy verder. Michael van Gerwen komt dan in actie tegen Darren Webster. Vuurwerk wordt verwacht in de partij tussen John Part en Premier League speler Robert Thornton. Verder zal onder andere Kim Huybrechts nog uitkomen tegen Jamie Caven en neemt Andy Hamilton het op tegen Mark Webster.