[Primera Divisíon] Ook Real Madrid niet voorbij laagvlieger

In navolging van FC Barcelona heeft ook Real Madrid dit weekend niet gewonnen. Real Zaragoza hield de Madrilenen op 1-1. Op voorhand leek het treffen tussen beide clubs een uitgemaakte zaak. Zaragoza had al twaalf duels niet gewonnen in alle competities, waar Real Madrid al zeven opeenvolgende overwinningen had geboekt.

Binnen zes minuten beseften de bezoekers uit Madrid echter dat alle zeilen bijgezet moesten worden. Zaragoza, met Glenn Loovens in de basis, kwam al vroeg aan de leiding. Rodri, nota bene huurling van FC Barcelona B, was verantwoordelijk voor de vroege domper voor Real Madrid. Beheerst schoof hij de bal in de hoek.

Ook in het restant van het duel had de formatie van José Mourinho vaak geen antwoord op het felle spel van de thuisploeg. Toch trok Cristiano Ronaldo nog voor rust de stand gelijk. Op aangeven van Gonzalo Higuaín werkte hij de 1-1 tegen de touwen.

Het spel dat zijn spelers op de mat legden kon Mourinho geenszins bekoren. Mesut Özil en Ángel di Maria zouden gespaard worden voor de Champions League-ontmoeting met Galatasaray, maar werden alsnog de wei in gestuurd door de Portugese oefenmeester. Invloed op de uitslag zou dit evenwel niet hebben.