[Bundesliga] Bayern en Robben vernederen HSV

Bayern München heeft zaterdag ongenadig uitgehaald tegen Hamburger SV in de Bundesliga. De Rekordmeister speelde de bezoekers met liefst 9-2 van de mat. Claudio Pizarro was met vier treffers de grote man, Arjen Robben scoorde twee keer. Ook Xherdan Shaqiri, Bastian Schweinsteiger en invaller Franck Ribéry vonden het net.

Namens HSV zorgde Jeffrey Bruma bij een 8-0 achterstand voor een hele kleine pleister op de wonde. De Nederlandse verdediger, die ook Heiko Westermann nog zag scoren, had net als ploeggenoot Rafael van der Vaart en Bayern-speler Robben een basisplaats.

De ploeg van trainer Jupp Heynckes had geschiedenis kunnen schrijven door als eerste club in de vijftigjarige historie van de Bundesliga al in maart de titel te pakken. Daarvoor had Borussia Dortmund, dat eerder op de dag moeizaam won van VfB Stuttgart, echter punten moeten laten liggen.

Bayern heeft met zeven wedstrijden voor de boeg een voorsprong van twintig punten op Dortmund. Volgende week kan de club zich op bezoek bij Eintracht Frankfurt alsnog tot kampioen kronen.