Williams verslaat Sharapova in finale Miami

Serena Williams heeft zaterdag voor de zesde keer in haar loopbaan het WTA-toernooi van Miami gewonnen. De nummer één van de wereld kwam tegen Maria Sharapova (2) terug van een achterstand in sets: 4-6, 6-3 en 6-0. De laatste tien ontmoetingen met de Russische waren al door Williams gewonnen.

De 31-jarige Amerikaanse werd al snel in het eerste bedrijf gebroken, maar kwam direct terug tot 3-3. De sterk spelende Sharapova wist echter nogmaals toe te slaan, waardoor ze voor het eerst sinds 2008 een set pakte tegen Williams.

Ook in het tweede bedrijf slaagde Sharapova er dankzij knappe winners in om een achterstand om te buigen: 3-2. Daarna begon het echter te haperen bij de Russische, die het vooral op de belangrijke punten liet liggen. Williams profiteerde dankbaar, kwam beter in de wedstrijd, en trok de stand gelijk.

Williams begon de derde set met een break en daarmee leek ze haar tegenstandster de genadeklap te geven. De Amerikaanse maakte in het vervolg korte metten met Sharapova, die in 2004 voor het laatst van Williams wist te winnen. De stand in onderlinge ontmoetingen is nu 12-2.

Williams won in 2002, 2003, 2004, 2007 en 2008 al voor eigen publiek. Ze is de enige die zes keer de beste was in Miami. Ze bracht het totaal aantal toernooizeges in haar carrière op 48.

Sharapova was in 2005, 2006 en de afgelopen twee jaar al verliezend finaliste in Florida. Het toernooi is het belangrijkste dat nog op de erelijst van de winnares van alle vier de grandslams ontbreekt.