[Serie A] Juventus wint in Milaan van Inter

Juventus heeft zaterdag de topper tegen Internazionale in zijn voordeel beslecht. De ploeg van coach Antonio Conte won in Milaan met 2-1. Al na drie minuten scoorde Fabio Quagliarella met een hard afstandsschot. Rodrigo Palacio maakte tien minuten na rust gelijk, maar niet veel later kwam Juve via Alessandro Matri weer op voorsprong. Inter-middenvelder Esteban Cambiasso kreeg in de slotseconden nog rood voor een charge op Sebastian Giovinco.

Door de overwinning brengt Juventus het verschil met nummer twee Napoli, dat zaterdagavond tegen Torino speelt, op twaalf punten in de Serie A. Inter ziet Lazio passeren en zakt naar de zesde stek. AC Milan, dat derde staat, gaat in de dertigste speelronde nog op bezoek bij Chievo Verona.

Lazio was thuis nipt met 2-1 te sterk voor Catania, dat kort na rust nog op voorsprong was gekomen via Mariano Julio Izco. In de 79e minuut hielp Nicola Legrottaglie de thuisploeg echter een handje met een eigen doelpunt. Een benutte strafschop van Antonio Candreva zorgde er twee minuten later voor dat de punten in Rome bleven.

Maarten Stekelenburg deed met AS Roma slechte zaken in de strijd om Europees voetbal. De Nederlandse doelman kreeg op bezoek bij Palermo twee treffers om de oren: 2-0. Josip Ilicic en Fabrizio Miccoli maakten de doelpunten. De Romeinen staan nu zevende, waar een plek bij de eerste vijf vereist is om Europa in te gaan.

Nummer vier Fiorentina ging eveneens onderuit. De formatie uit Florence moest met 2-1 buigen voor Cagliari. Mauricio Pinilla was met twee treffers de grote man bij de thuisploeg. Juan Guillermo Cuadrado deed een kwartier voor tijd iets terug.