Weer eens christen boos om homohuwelijk

Er is weer eens een christen boos vanwege het homohuwelijk. Deze keer betreft het het hoofd van de Anglicaanse kerk, George Carey. Volgens hem vervreemdt premier David Cameron christenen van hun geloof door het homohuwelijk te 'promoten'. Homohaat is binnen bepaalde stromingen in het christendom nog altijd een belangrijk element.

Volgens Carey bedreigen de plannen van Cameron de verhouding tussen kerk en staat. "Het gevaar van de benadering van de overheid van zowel het huwelijk als de vrijheid van godsdienst schuilt in het feit dat een grote groep vervreemdt van waarden die nog niet lang geleden beschouwd werden als de pijlers van de samenleving," aldus Carey.

Het christelijke idee van liefde verschilt nogal van de fatsoenlijke praktijk. Volgens de Bijbel is liefde soms verplicht en soms verboden en dat gaat rechtstreeks in tegen de menselijke natuur. Dit heeft in het verleden dan ook tot veel misstanden geleid. Toch is ook nu nog de invloed van het christendom merkbaar, hetzij in steeds mindere mate.

'Cameron promoot homohuwelijk'
'Cameron promoot homohuwelijk' (Foto: ANP)