SBS vs. RTL: Talentenjachten strijden om kijkcijfers

SBS6 en RTL4 strijden vanavond om de kijkcijfers met twee talentenjachten. SBS6 gaat op zoek naar de nieuwe André Hazes en RTL4 vervolgt haar zoektocht naar nieuw danstalent.

Vanavond start op SBS6 de nieuwe talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen. In de show gaat de jury, bestaande uit twee teams, op zoek naar een nieuwe Nederlandse volkszanger. De twee teams, Team André jr. Hazes en Danny de Munk, en Team Roxanne Hazes en Gerard Joling, strijden tegen elkaar. Zij beslissen door middel van een druk op de ‘ik geloof in jou- knop’ of een kandidaat in aanmerking komt om de nieuwe volkszanger van Nederland te worden.

De kandidaten strijden in de talentenjacht niet om een platencontract, maar om erkenning, vertelt presentator Jeroen van der Boom tegenover Zappen.blog. Desondanks maken de deelnemers toch kans om een plaat te mogen opnemen en een gastoptreden te geven in een uitverkocht Ziggo Dome tijdens Holland Zingt Hazes.

Recht tegenover de nieuwe talentenjacht staat op de concurrerende zender, RTL4, de tweede liveshow van Everbody Dance Now. In deze talentenjacht wordt op zoek gegaan naar nieuw Nederlands danstalent. De afgelopen weken wist het programma een miljoenenpubliek te behalen en keken er vorige week ruim 1,3 miljoen mensen.

Het is niet de eerste keer dat de twee zenders een talentenjacht tegenover elkaar hebben geprogrammeerd. In 2010 stond Popstars tegenover Holland's Got Talent en even later tegenover The Voice of Holland. Popstars verloor deze strijd kansloos en werd een paar weken later verplaatst naar een andere dag.

Welke van de twee talentenjachten het hart en de blik van de kijker zal winnen zal vanavond om 20:30uur én de komende weken moeten blijken. Voor SBS6 zou een, verwacht, miljoenenpubliek een opsteker zijn. De zender heeft al maandenlang een tegenvallend kijkerspubliek.