Roze Filmdagen beter bezocht dan ooit

De Roze Filmdagen, ook wel bekend als het Amsterdam Gay and Lesbian Filmfestival, hebben dit jaar ruim 8100 bezoekers getrokken. De zestiende editie van het festival was daarmee de best bezochte ooit, zo laat de organisatie vrijdag weten. Het festival werd dit jaar van 13 tot en met 24 maart gehouden.

Het festival werd zondag afgesloten met onderscheidingen voor filmprijzen in verscheidene categorieën. Een vakjury verkoos The Parade tot beste speelfilm, Call Me Kuchu tot beste documentaire en Ce N'est pas un Film de Cow-boys tot beste korte film.

De organisatie was ook te spreken over het grote aantal Nederlandse producties dat werd vertoond op het festival, te weten dertien van de in totaal 120. "We willen juist een platform zijn voor producties van eigen bodem. Als een film bij ons te zien is geweest, vergroot dit de exportwaarde naar andere festivals", zegt festivaldirecteur Werner Borkes. "Dat is goed voor filmmakers en voor Nederland en onze unieke positie als tolerant en divers land".

De festivalleiding start binnenkort met de voorbereiding van de zeventiende editie van het Amsterdamse filmfestival.