FOK!filmtips van de dag: Matterhorn

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

The Visitor, bekroond op diverse internationale festivals, is een warm en humoristisch drama van regisseur en scenarioschrijver Tom McCarthy. In de hoofdrollen spelen Richard Jenkins, Hiam Abbass, Haaz Sleiman en Danai Gurira.

Professor Economie Walter Vale, een eenzame weduwnaar, reist naar New York voor een conferentie. Daar aangekomen treft hij in zijn appartement twee illegale immigranten aan. Hoewel hij ze allereerst de deur wijst, besluit hij ze bij nader inzien tijdelijk onderdak te bieden. Al snel wordt duidelijk dat de drie compleet andere levens hebben, maar toch delen ze dezelfde passie en dat is muziek. Geheel onverwachts krijgt Walter weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met het stel sluit en raakt gefascineerd door de muzikale talenten van Tarek. Het noodlot slaat echter toe wanneer één van hen wordt opgepakt. Om 16.12 uur op CANVAS.

Na de televisiefilm Gewoon Hans uit 2009, is Matterhorn het speelfilmdebuut van regisseur Diederik Ebbinge, die als cabaretier bekend werd als één van de drie Vliegende Panters. Dit komische drama met René van 't Hof en Ton Kas won in 2013 op het International Filmfestival van Rotterdam de Publieksprijs.

Fred is een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen. Om 20.20 uur op Nederland 2.

Stewardess Jackie Brown, vertolkt door Pam Grier, wordt betrapt op het smokkelen van geld en wordt door de FBI voor de keuze gesteld: een gevangenisstraf uitzitten of informatie geven over haar opdrachtgever, de wapenhandelaar Ordell Robbie, in de persoon van Samuel L. Jackson. Ordell betaalt Jackies borgsom via tussenpersoon Max Cherry, een rol van Robert Forster, die haar naar huis brengt en erg gecharmeerd van haar raakt. Jackie vreest voor de wraak van Ordell, maar weigert tevens gebruikt te worden door de politie. Samen met Max verzint ze een subliem plan waarmee ze iedereen tegen elkaar uitspeelt. Om 22.35 uurop RTL7.

Pride and Glory, Post Grad. The A-Team, After the Sunset, Jeepers Creepers, Street Kings, Predators, The Reaping. Klopka (The Trap), Anita and Me, Brooklyn Rules en The Uninvited zijn vandaag ook te bekijken films op televisie.