Aanklagers accepteren schuldbekentenis Holmes niet

De openbaar aanklagers in de zaak tegen James Holmes, de man die verdacht wordt van een dodelijke schietpartij in een bioscoop in de Amerikaanse staat Colorado, zijn niet bereid om een schuldbekentenis te accepteren. Dat hebben de aanklagers donderdag gezegd. De advocaten van Holmes hebben eerder gezegd dat hun cliënt schuld wil bekennen om zo de doodstraf te ontlopen.

De aanklagers hekelden de advocaten van Holmes voor het openbaar maken van het voorstel van Holmes om schuld te bekennen. Daarmee worden het publiek en de rechter bij de onderhandelingen betrokken, terwijl die volgens de aanklagers besloten hadden moeten blijven. Maandag wordt bekend of ze de doodstraf eisen.

Holmes (25) wordt ervan verdacht in juli vorig jaar het vuur te hebben geopend op bezoekers van een bioscoop in de stad Aurora. Twaalf mensen kwamen om en zeventig raakten gewond. Hij zou de moordpartij tijdens de première van de Batman-film The Dark Knight Rises zorgvuldig hebben voorbereid. Hij is aangeklaagd wegens moord en poging tot moord. Eerder deze maand zei Holmes nog onschuldig te zijn.