Bruce Willis wil Bondschurk spelen

Bruce Willis wil na jaren de held uithangen ook weer eens een echte schurk spelen, liefst in een Bondfilm. "Het leek me altijd veel leuker om de slechterik te spelen", zegt de 58-jarige Die Hard-acteur tegen de Britse krant Daily Express.

"Ik heb het al een paar keer geprobeerd maar het was nooit zo leuk als ik had verwacht", licht Willis toe. "Dus ik blijf denk ik gewoon de held spelen, tenzij er ineens een Bondschurk op mijn pad komt. De laatste Bondfilm heeft mijn liefde voor 007 weer helemaal aangewakkerd."

Tot nu toe heeft Willis eigenlijk maar eenmaal een echte schurk gespeeld. In de horrorfilm Planet Terror speelt hij een malafide luitenant die de mensheid in zombies wil veranderen. Met een beetje goede wil is zijn ondergedoken huurmoordenaar in de misdaadkomedie The Whole Ten Yards nog een schurk te noemen.

Willis was onlangs te zien in A Good Day to Die Hard, het vijfde deel in de reeks. Zijn nieuwste film G.I. Joe: Retaliation draait vanaf vandaag in de bioscoop. Red 2 gaat op 7 augustus in première en Willis is al bezig met de opnames van Sin City: A Dame to Kill For.