Malala Yousafzai schrijft boek over Taliban-aanslag

Malala Yousafzai, de Pakistaanse tiener die in een schoolbus door het hoofd werd geschoten door een lid van de Taliban, is een boek aan het schrijven. Ze vertelt erin over de traumatische gebeurtenis en haar lange campagne voor kinderonderwijs.

Het boek heet I am Malala en verschijnt dit najaar in Groot-Brittannië en het Britse Gemenebest, maakte uitgeverij Weidenfeld and Nicolson donderdag bekend. Een andere uitgever verzorgt de publicatie van de memoires van de 15-jarige in andere landen.

"Ik hoop dat het boek mensen over de hele wereld zal bereiken, zodat zij zich realiseren hoe moeilijk het voor sommige kinderen is om toegang te krijgen tot onderwijs", zei Malala in een verklaring. "Ik wil mijn verhaal vertellen, maar dat wordt ook het verhaal van 61 miljoen kinderen die geen onderwijs krijgen."

Malala werd op 9 oktober in het noordwesten van Pakistan het doelwit van een Taliban-aanslag. De militante islamitische groepering liet daarna weten dat Malala een te westerse manier van denken had. De aanslag leidde tot wereldwijde verontwaardiging en zorgde juist voor veel aandacht voor de rechten van vrouwen in Pakistan.

Malala werd maandenlang in een Engels ziekenhuis behandeld. Vorige maand werd ze uit het ziekenhuis ontslagen. Ze gaat nu in Engeland naar school.


Malala Yousafzai schrijft boek over Taliban-aanslag (Foto: Novum)