Pot: "Type Strootman nodig om te winnen"

Cor Pot hoopt dat Kevin Strootman met Jong Oranje deelneemt aan het EK in Israël. De bondscoach geeft graag de winnaarsmentaliteit een boost.

"Ik ben gek op Strootman", zegt Pot tegen Voetbal International. "Als hij meedoet, wordt hij mijn aanvoerder. Strootman brengt wat Jong Oranje nu nog mist: gif. Jordy Clasie heeft dat ook van nature, die absolute wil om te winnen. Als ploeg heb je dat altijd nodig, zeker als je Europees kampioen wilt worden."

Strootman brak sinds zijn transfer van FC Utrecht naar PSV door bij het Nederlands elftal. Bij de nationale ploeg is hij derde aanvoerder. In de afgelopen WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland (3-0 winst) en Roemenië (4-0 winst) deed hij mee met de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

"Jong Oranje heeft te lang het Nederlandse probleem gehad. We tikten wel lekker, maar waren ook vaak te gemakzuchtig. Met Strootman en Clasie zijn we meedogenloos, zakelijk. Bruno Martins Indi heeft dat karakter ook in zich. Het lijkt me logisch dat ik hen er straks graag bij heb. Met lieve jongens word je geen kampioen."