Battlefield 4 officieel aangekondigd

DICE, een studio van Electronic Arts, kondigde vandaag Battlefield 4 aan. Het spel maakt gebruik van hun eigen Frostbite 3 engine. In de singleplayer zijn enorme omgevingen, veel te vernietigen, toegang tot voertuigen en de mogelijkheid om teammates aan te sturen. De singleplayer modus volgt de vooruitgang van de speler en deelt deze met je vriendenlijst, zodat er een wedstrijd ontstaat wie het best de singleplayer doorloopt.

Het spel maakt zijn wereldwijd debuut vandaag met een gameplaydemo. De demo begint als de speler - Recker - zijn ogen opent om te ontdekken dat hij is opgesloten in een snel zinkende auto met drie van zijn ploegmaten.

"We zijn zo nederig en trots dat Battlefield 4 debuteert op een internationaal podium met gelijktijdige evenementen in San Francisco en Stockholm. Om nog zo vroeg in de ontwikkeling te zijn, en om nu al zo gepolijst eruit te zien is een enorme prestatie voor het DICE-team en de weerspiegeling van hun passie en toewijding aan het verbeteren van de franchise. De huidige demo was nog maar het begin - we hebben zo veel meer in petto", zegt Patrick Soderlund, Executive Vice President, EA Games Label. "Het is spannend om de reacties van mensen te zien die het spel voor de eerste keer zien. Het laat je echt realiseren dat we aan het begin staan van een heel nieuw tijdperk voor gaming. Als kunstenaars en ambachtslieden richten we ons op het creëren van een dynamische, open ontwerp dat mensen bij elkaar brengt met verbazingwekkende, verrassende unscripted momenten waar ze dagen over praten. Dat is het mooie van Battlefield."

Door Battlefield 4 te pre-orderen bij enkele deelnemende winkels krijgen gamers een uitbreidingspakket krijgen zonder extra kosten. DICE heeft vandaag ook de Battlefield 4 Digital Deluxe aangekondigd. dat is een Origin-exclusieve speciale editie die het basisspel en bonus in-game digitale items bevat. Spelers die Battlefield 4 Digital Deluxe preorderen op Origin krijgen ook de Premium-expansionpack en toegang tot de exclusieve Battlefield 4-multiplayerbèta wanneer deze begint.

Battlefield 4 komt deze herfst uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Over een next-gen-variant is nog niets bekend.

BF4

BF4

BF4