Dave Grohl schijt op talentenjachten

Rock-icoon Dave Grohl heeft geen goed woord over voor talentenjachten als American Idol en X Factor. "Het stoort me dat mensen worden afgekat door muzikanten die zelf amper een instrument kunnen bespelen", spuwt de Foo Fighters-voorman zijn gal in muziekblad NME. "Daar word ik echt kwaad om."

De 44-jarige Grohl zou het niet pikken als zijn dochter zou zingen in een tv-programma en 'een of andere miljairdair' haar met de grond gelijk zou maken. "Ik zou diegene wurgen", belooft hij. "Wie is hij om te zeggen wat goed en wat slecht is?"

Volgens Grohl brengen de muziekshows allemaal dezelfde sound voort, waardoor 'iedereen als fucking Christina Aguilera klinkt'. Aguilera is een van de coaches in The Voice. "De volgende keer dat iemand je vertelt dat je niet kunt zingen, moet je 'fuck you' zeggen", vindt de muzikant. "Ik heb Neil Young ooit gesproken en een van zijn bandleden vond ooit dat hij niet goed genoeg was als leadzanger. Als Neil Young naar die persoon had geluisterd, was er nu geen Neil Young geweest."