Facebookfraude voor vrijlating verkrachter

Normale vrouwen zouden, zodra ze erachter komen dat hij een gewelddadige verkrachter is, hun vriend dumpen en al het contact verbreken. Helaas is Ceri Shipman geen normale vrouw. Ze maakte namelijk Facebookprofielen aan om de slachtoffers erin te luizen.

De gepast genaamde Jason Savage is een ware bruut: hij had meerdere vriendinnen tegelijk, die hij ernstig mishandelde. Daarnaast verkrachtte hij nog drie andere vrouwen. Uiteindelijk ging hij het gevang in wegens verkrachting van drie vrouwen, het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en mishandeling met lichamelijk letsel aan twee van zijn vriendinnen, en aanranding.

Zijn andere vriendin Ceri liet het daar echter niet bij zitten. Ze maakte Facebookprofielen aan ter name van de twee ex-vriendinnen, en vulde die met foto's die ze jatte van hun echte Facebookprofielen.Vervolgens zond ze via die nepprofielen berichtjes naar haar eigen profiel waarin ze deed alsof de slachtoffers alles verzonnen hadden.

Daarmee stapte Ceri naar de politie. De profielen waren kennelijk erg overtuigend, want de politie pakte de twee slachtoffers direct op en ondervroeg hen 13 uur lang.

Gelukkig kwam het bedrog snel aan het licht en kon Ceri snel zelf opgepakt worden. Ze heeft nu toegegeven de rechtsgang gehinderd te hebben, en kan uitkijken naar een lange gevangenisstraf.