Kouderecord niet verbroken

Het kouderecord is zaterdag niet verbroken. Zaterdag werd het in De Bilt 2,3 graden. De maximumtemperatuur van 1,1 graden die het op 23 maart in 1916 in De Bilt werd blijft daardoor op de eerste plek staan, meldt weeronline.nl. Wel werd het zo laat in maart niet meer zo koud als in 1952.

In 1952 werd het op 29 maart 0,1 graden in De Blt. "Daarna is het na 22 maart nooit meer zo koud geweest als zaterdag", aldus een zegsman van weeronline.nl. De kou momenteel staat overigens in schril contrast met de 19,7 graden die het vorig jaar op 23 maart in De Bilt werd.

Dat het kouderecord zaterdag niet werd verbroken, kwam vooral doordat de zon in de middag langere tijd doorbrak. "Die zon begint nu krachtiger te worden, waardoor het zo een graadje warmer wordt."

Na het weekend wordt het geleidelijk aan wat minder koud. De wind neemt in kracht af. Tot en met woensdag loopt de temperatuur op tot hooguit 5 graden. In het weekend kan het zo'n 10 graden worden. Wel neemt ook de kans op neerslag in de loop van de week toe.


Kouderecord niet verbroken (Foto: Novum)