'Slachtoffer te oud om verkracht te worden'

Een politie-inspecteur uit de Noord-Indiase deelstaat Uttar Pradesh is op het matje geroepen omdat hij weigerde een aangifte van verkrachting in behandeling te nemen. De man vond het 35-jarige slachtoffer "te oud" om verkracht te worden, meldden Indiase media zaterdag.

Het slachtoffer stelde woensdagavond bewusteloos te zijn geslagen door een dorpeling, die zich vervolgens aan haar zou hebben vergrepen. Ze meldde zich met haar echtgenoot bij de politie, maar agenten twijfelden aan haar verhaal. "We werden de deur gewezen", zei de echtgenoot van het slachtoffer tegen The Times of India.

Agenten weigerden ook de vrouw door een arts te laten onderzoeken. "Wie zou zo'n oude vrouw verkrachten?", sneerde een politie-inspecteur toen het stel zich kwam beklagen. Die uitspraak werd gefilmd door een lokale journalist, die ook aanwezig was op het politiebureau.

De uitspraken van de inspecteur schoten bij de politietop in het verkeerde keelgat. Een hoge lokale politiefunctionaris sprak over "belachelijke opmerkingen" en gaf de inspecteur twee dagen om met uitleg te komen. De politie heeft de vrouw inmiddels excuses aangeboden.

Weer ophef over verkrachtingszaak India
Weer ophef over verkrachtingszaak India (Foto: ANP)