Verdachte doden honden langer vast

De 40-jarige man uit IJsselstein die ervan wordt verdacht twee honden te hebben omgebracht blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft woensdag besloten dat de man in ieder geval tot en met de zitting van de raadkamer volgende week donderdag mag worden vastgehouden, meldt het Openbaar Ministerie.

De man zou in januari en in februari honden van een brug in een kanaal hebben gegooid. De rechter-commissaris wil dat de man wordt onderworpen aan een persoonlijkheidsonderzoek.

De man werd zaterdagavond aangehouden in een woning in Utrecht, nadat de politie was gevraagd daar naartoe te komen omdat er een man zou zitten die had verteld honden te hebben gedood. De IJsselsteiner vertelde de agenten dat op internet stond dat hij onzedelijke handelingen met honden zou hebben verricht en de dieren zou hebben omgebracht. Hij verklaarde inderdaad twee honden te hebben gedood.

De man was bij een bekende in Utrecht ondergedoken vanwege de berichten op internet. Hij kwam volgens de agenten verward over. Onderzocht wordt nog of de man inderdaad ook onzedelijke handelingen met de dieren heeft gepleegd.