De Bakker strijdend ten onder in Miami

Thiemo de Bakker is woensdag in de eerste ronde van het masterstoernooi in Miami blijven steken. De Haarlemse tennisser, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdschema van het Amerikaanse hardcourttoernooi, was in drie sets net niet opgewassen tegen Horacio Zeballos: 1-6, 6-3 en 3-6.

Na twee games was de partij nog in evenwicht, maar daarna liep Zeballos uit. De Argentijn, met zijn 39e plaats op de wereldranglijst 63 posities hoger gerangschikt dan De Bakker, plaatste twee breaks en trok de eerste set overtuigend naar zich toe. In het tweede bedrijf ging De Bakker langer gelijk mee met Zeballos. In de zesde game brak hij de Argentijn, de enige man die dit jaar van Rafael Nadal kon winnen, zelfs en hij serveerde de set vervolgens uit.

Aan het begin van de derde set nam Zeballos een break voorsprong en kwam op 2-0. De Bakker sloeg echter meteen terug en kreeg in de zevende game zelf de kans om via een break een voorsprong te nemen. Zeballos liet dat echter niet toe. In de achtste game liet de Argentijn vervolgens zien hoe het wel moest.