Carmageddon: Reincarnation komt naar next-gen consoles en pc

Stainless Games heeft vandaag aangekondigd dat een investeringsronde om haar nieuwe game Carmageddon: Reincarnation te financieren, het totale budget naar 3,5 miljoen dollar heeft gebracht.

In de zomer van 2012 haalde het bedrijf al ruim 600.000 dollar op via Kickstarter en nu wordt het totale budget verhoogd naar 3,5 miljoen dollar door Les Edgar, aandeelhouder van Stainless Games en oprichter van Bullfrog Productions.

Stainless Games is een onafhankelijke ontwikkelaar en blijft dat ondanks de investering nog steeds. De CEO van Stainless Games, Patrick Buckland onderschrijft dit:

"We are delighted to have fully funded Carmageddon: Reincarnation without having to go outside of the collective of our own company, shareholders and fans. It allows us to maintain a true independence and creative control whilst not having to compromise quality or content by budgetary constraints."

Doordat het bedrijf niet vast zit aan een uitgever, krijgt het alle vrijheid om de game te maken zoals ze het voor ogen heeft, en dankzij de investering is het budget zo groot dat het geen compromissen hoeft te sluiten over de kwaliteit.

Verder werd er ook aangekondigd dat Carmageddon: Reincarnation op zowel next-gen consoles en de pc uitkomt. Het is onduidelijk welke consoles dit zijn en wanneer de game uit zal komen, alhoewel Stainless eerder dit jaar genoemd werd op de lijst van developers die voor de PlayStation 4 aan het ontwikkelen waren.

Carmageddon: Reincarnation