Koeman noemt schorsing Pellè "uitdaging"

Ronald Koeman probeert de schorsing voor Graziano Pellè positief te benaderen. De Italiaanse sterspeler van Feyenoord mag volgend weekend niet meedoen tegen sc Heerenveen.

De coach van de Rotterdammers voelde al een tijdje aankomen dat Pellè zijn vijfde gele kaart zou pakken. "Hij liep al een hele tijd op eieren. En dan komt de dag waarop je een gele kaart pakt. Zoiets is niet te voorkomen en hoort ook bij voetbal. Daarom kan ik er niet zo wakker van liggen", aldus Koeman tegen Voetbal International.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, heeft Koeman voor een positieve benadering gekozen voor het duel met Heerenveen. "Voor mijn spelersgroep schuilt er juist een uitdaging in het ontbreken van Pellè. Ze kunnen laten zien dat afhankelijk te zijn van één speler."

De verwachting is dat Lex Immers een linie doorschuift en de plek van Pellè inneemt, al wil Koeman er nog niet te veel over kwijt. "We wachten eerst de interlandperiode af, daarna zien we wel of iedereen zonder kleerscheuren terugkomt en dan hebben we een week de tijd om te kijken hoe we de afwezigheid van Pellè gaan invullen."