Frijns niet in GP2 dit jaar

Komend weekend start de GP2 in Maleisië aan het seizoen. Helaas zal Robin Frijns niet op de grid staan.

Afgelopen weken testte de Nederlander voor Russian Time en Trident maar toch heeft hij geen stoeltje. "Klopt. Ik sta op dit moment met lege handen. Het heeft uiteindelijk met geld te maken, wat ik niet heb. Ik ga ook niet aan een seizoen beginnen als ik niet zeker weet of ik het wel af kan maken. Ik doe niet aan half werk. Als ik iets doe, dan doe ik het goed."

Het is niet zo dat Frijns zich in de steek gelaten voelt. "Nee. Ik heb de laatste vier jaar geen enkele sponsor gehad en ik had ook niet de verwachting dat er nu ineens honderd bedrijven bij me zouden aankloppen, zeker niet in deze tijd. Natuurlijk was een beetje hulp wel welkom geweest, maar in de steek gelaten voel ik me nu niet, aangezien die steun er nooit is geweest."

Wat de derde man van Sauber dan wel gaat doen is nog niet bekend: "Ik heb met de laatste tijd volledig op GP2 gefocust. Ik heb daar dus geen flauw benul van. Maar omdat de meeste seizoenen al op het punt van beginnen staan, schat ik mijn kansen eerlijk gezegd vrij laag in."