Teun Luijkx hekelt BN'ers die voor roem gaan

Teun Luijkx kan niet tegen mensen die alleen kicken op roem. "Maakt niet uit of ze zichzelf in een tv-programma totaal voor lul moeten zetten omdat ze eigenlijk niets bijzonders kunnen", ergert de 26-jarige acteur zich in tijdschrift Viva.

Luijkx geeft toe dat hij vroeger ook wel bekend wilde worden. "Maar alleen als acteur." Hij komt mensen die alleen voor de roem gaan vaak tegen bij premières. "Dan denk ik: ga toch weg! Je hebt hier niks te zoeken, je wilt alleen vastgelegd worden door de fotografen. Ik kom hier omdat ik de voorstelling wil zien."

De acteur is bijvoorbeeld heel blij met zijn serie A'dam en E.V.A. "Een goede dramaserie over de verbondenheid van mensen in een grote stad is toch verheffender dan Oh Oh Cherso", vindt hij.

Luijkx keek dan ook niet naar BN'ers die gingen schoonspringen bij SBS. "Kijken naar mensen die duiken en verkeerd terechtkomen, dat is toch heel triest? Zo'n Jody Bernal die er een gehoorbeschadiging aan overhoudt. Dat heb je toch niet over voor een beetje aandacht?"

Ook snapt hij niet dat zanger Jan Smit de hoofdrol kreeg in de film Het Bombardement. "Terwijl er vele goede acteurs werkloos thuis zitten. Dat klopt niet. Ik ga mezelf morgen toch ook niet aanbieden als loodgieter?"