Yolanthe Sneijder-Cabau baalt van Turks rijverbod

Yolanthe Sneijder-Cabau en haar man Wesley Sneijder mogen de komende maanden nog niet zelf door hun nieuwe woonplaats Istanbul rijden. Dat komt voor Yolanthe niet altijd makkelijk uit. "Als ik iets nodig heb of ergens naartoe wil, moet ik altijd eerst iemand bellen", vertelt de voetbalvrouw aan het AD.

Dat Wesley en Yolanthe tot begin volgend jaar niet door de Turkse stad mogen rijden, is volgens Yolanthe vastgelegd in Wesleys contract met voetbalclub Galatasaray. "Er mag hem en zijn vrouw niets overkomen. Onze veiligheid staat bij Galatasaray hoog in het vaandel."

Het rijverbod maakt het leven van Yolanthe in Istanbul niet makkelijker. Iets simpels als eieren kopen, wordt al snel lastig. "Omdat de chauffeur geen woord Engels sprak en ik nog amper Turks, kostte het me zeker twintig minuten om duidelijk te maken dat ik eieren wilde. Ik heb zelfs een kip staan nadoen, maar nog viel het kwartje niet."

Niet alleen het drukke verkeer in Istanbul is wennen, ook het Turks is nog lastig voor Yolanthe. "Ik oefen iedere avond in bed een paar woordjes. Maar Turks is en blijft lastig. Een simpel dankjewel alleen al is tesekkür ederim."