FOK!filmtips van de dag: Aliens

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Wetenschapper Bruce Banner, vertolkt door Edward Norton, zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van zijn alter ego, de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: de Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil Bruce niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross, gespeeld door Liv Tyler. Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. The Incredible Hulk om 20.30 uur op RTL7.

In 2001 kwam de veelzijdige regisseur Steven Soderbergh met een succesvolle remake van Ocean's Eleven, die bol stond van de grote namen zoals George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia en Julia Roberts. De bioscoophit leidde in 2004 tot het mindere vervolg Ocean's Twelve, waarvoor opnames onder meer plaatsvonden in Amsterdam. In het tweede vervolg - simpelweg getiteld Ocean’s Thirteen - zijn de mannen van Danny Ocean weer terug in Las Vegas en voegt niemand minder dan Al Pacino zich toe aan de sterrencast. Om 20.30 uur op Veronica.

Een vervolgfilm maken is altijd een lastige opgave, maar met Aliens leverde regisseur James Cameron één van de beste sequels ooit af. Alien uit 1979 was een beklemmende science-fiction horrorfilm rondom één gevaarlijk monster. Voor deel twee voegde Cameron er een hele kolonie monsters aan toe en stuurde er een groep tot de tanden bewapende mariniers op af. Na Aliens zou Camerons carrière nog groter worden met Terminator 2, Titanic en uiteraard Avatar.

57 jaar na haar ontsnapping aan een buitenaards wezen, wordt Ellen Ripley in haar 'hyperslaap' gered door een team. Als ze hoort dat de transmissies vanaf de inmiddels bewoonde alienplaneet opeens stoppen, krijgt Ripley de kans om met een aantal mariniers naar de kolonie af te reizen en de aanwezigheid van de aliens daar te onderzoeken. Ze besluit mee te gaan en zich nogmaals in de nachtmerrie te storten om er zo voor eens en altijd mee af te rekenen. Om 22.50 uur op RTL7.

Op televisie zijn vanavond ook te zien It’s a Boy Girl Thing, The Firm, Bait en The Year of Living Dangerously.