Horace Cohen, Sol Wortelboer beleven jongensdroom

Voor Horace Cohen en Sol Wortelboer kwam een jongensdroom uit met het maken van Don't Try This at Home. De twee togen voor de Comedy Central-show naar een huis in Polen, waar ze in drie weken tijd 85 experimenten uitvoerden.

"We hebben auto's opgeblazen en blikken met eten", vertelt de 29-jarige Wortelboer aan Novum Nieuws. "Een van de leukste dingen vond ik het laten vollopen van het huis met water. Dat is ook een realistische situatie, want zoiets kan gebeuren als je bijvoorbeeld je bad laat vollopen."

Horace Cohen hoopt met Don't Try This at Home nieuwsgierige aagjes op hun wenken te bedienen. "Ik hoop echt dat mensen na het zien van het programma denken: aha, zo werkt dat", legt hij uit. "Wij zeggen ook heel vaak: don't try this at home. Als je die dingen zelf gaat proberen, word je misschien blind of doof en dat is heel saai."

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen ging het toch mis bij een van de experimenten. Wortelboer verloor een stuk van zijn voortanden en van zijn duim bij een explosie. In de eerste aflevering, die zondagavond wordt uitgezonden op Comedy Central, is het ongeluk te zien.

Desalniettemin heeft Wortelboer geen spijt van zijn deelname. "Ik zou het zo overdoen." Een nieuwe reeks zien de twee presentatoren ook wel zitten. "Maar dan wel in een warm land", oppert Wortelboer. "Thailand ofzo."