Schuldeiser FC Emmen blijft bij eis

FC Emmen blijft in de financiële problemen. De Drentse eerstedivisionist wist geen akkoord te bereiken met uitzendbureau Bikkel, meldt de club vrijdag. De club was door de rechter veroordeeld tot het betalen van 62.500 euro aan de ex-sponsor, maar hoopte via een geste van de huidige hoofdsponsor een deal te kunnen sluiten.

Bikkel had geld teruggeëist van een investering omdat het de werkelijke financiële situatie van de club niet kon achterhalen. De rechter ging daarin mee en bepaalde dat Emmen 62.500 euro moet betalen aan het uitzendbureau.

Via berichten in de media wekte Bikkel echter de indruk het geld te willen hebben om een medewerker van Emmen die vorig jaar bij de sanering was ontslagen, schadeloos te stellen. Hoofdsponsor Sunoil Biodiesel wilde de 25 duizend euro wel betalen aan de gedupeerde medewerker, werd woensdag bekend, maar dan moest Bikkel wel van de vordering afzien. Dat doet het uitzendbureau dus niet. Het aanbod van Sunoil Biodiesel om de schadevergoeding te betalen blijft vooralsnog wel staan.

Emmen stelt de schadeclaim niet te kunnen betalen omdat dan zeer waarschijnlijk meer claims volgen. De club ging begin vorig jaar bijna failliet, maar omdat veel schuldeisers hun claims lieten vallen kon Emmen door. De club denkt nu dat andere schuldeisers ook alsnog hun geld opeisen. Bovendien stelt Emmen dat het voldoen aan de eis van Bikkel een ander probleem oproept. Een 'belangrijke groep sponsoren' zou in dat geval twijfelen of ze geldschieter van FC Emmen blijven.