Doelpunt levert Cassano twee ton op

Antonio Cassano werd donderdag met Inter uitgeschakeld in de Europa League, maar de Italiaan mocht wel mooi 200.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Cassano was trefzeker tegen Tottenham Hotspur (4-1 winst), waardoor hij nu betrokken was bij twintig doelpunten. In 35 officiële wedstrijden scoorde Cassano tien keer en leverde hij tien assists. In zijn contract staat een clausule waarin staat dat de aanvaller twee ton zou krijgen als hij betrokken zou zijn bij twintig goals.

De treffer tegen de Spurs was zijn eerste in de Europa League. In de Coppa Italia was Cassano ook één keer trefzeker en in de Serie A vond hij acht keer het doel. Desondanks werd de veelbesproken spits de laatste interlands van Italië niet opgeroepen door bondscoach Cesare Prandelli.

Inter won donderdag in Giuseppe Meazza met 4-1 van Tottenham, maar dat was niet genoeg voor een plek in de kwarfinales van de Europa League. De Engelsen hadden op White Hart Lane namelijk met 3-0 gewonnen. Een doelpunt van Emmanuel Adebayor in de verlenging bleek donderdag beslissend.