McLaren komt veel snelheid tekort

Voor het team van McLaren is de eerste dag uitgelopen op een teleurstelling. Zowel Jenson Button als Sergio Pérez kwamen er in beide trainingen niet aan te pas. De Mexicaan denkt wel verbeteringen te vinden gedurende het weekend.


“We hebben het eerlijk gezegd een beetje lastig”
, vertelde Pérez. “We zijn niet zo competitief als gehoopt. Daar werken we aan en, zoals Jenson zei, vinden we voor morgen wel verbeteringen. Ik weet wat dit team kan. Voorheen zag ik dat van buitenaf, nu ben ik zelf onderdeel van het team. Als één team het gat kan dichten, is het McLaren wel.”

“We hebben een geweldige mentaliteit en ik ben blij dat ik daar onderdeel van uitmaak. Ook moeten we niet vergeten dat dit pas de eerste race van het seizoen is. De weg is nog lang. We wisten op voorhand al dat we minder snel waren dan een paar andere auto’s maar het doel blijft om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Elk punt telt in dit kampioenschap.”

Perez teamgenoot Jenson Button wist dat de snelheid er nog niet zit, maar dat het verschil van meer dan twee seconden zo groot was dat verbaasde de Brit enigzins wel.

“Gezien de snelheid van de auto lijkt mij een toptienfinish realistisch”, zegt Button. “Het gevoel in de auto is niet goed. We hebben nog heel veel huiswerk te doen vannacht. Natuurlijk wisten we dat de MP4-28 snelheid miste, maar meer dan een seconde is wel erg veel.”