Onzekerheid over doorgang NK wielrennen in Kerkrade

Het is nog onzeker of het NK wielrennen in juni opnieuw in Kerkrade zal worden verreden. Het lokale organisatie comité heeft nog wel een akkoord met de landelijke stichting NK wielrennen, maar vanwege financiële problemen is het nog onzeker of het Nederlands kampioenschap er wel plaats heeft in de Limburgse stad.

Als het NK-budget vóór 1 april niet is afgedekt, hakt voorzitter Wil Sijstermans van de lokale stichting de knoop door. "We zullen er alles aan doen om het NK in Kerkrade te houden. De regio kan zich met dit evenement geweldig profileren. Maar we moeten ook reëel zijn. Als we de financiering niet rond krijgen, houdt het op", aldus Sijstermans.

Het Limburgse bedrijfsleven laat net zoals bij het WK wielrennen in Zuid-Limburg in 2012 het vooralsnog afweten. De steun van de gemeente Kerkrade en de provincie zijn bij lange na niet genoeg om het benodigde budget van ongeveer 350.000 euro bij elkaar te schrapen.

Het parcours van het NK dat op 22 en 23 juni verreden zal worden ondergaat een paar aantal veranderingen. Op advies van de KNWU zal de titelstrijd voor vrouwen en beloften op een minder zwaar parcours verreden worden. Het NK voor de profs wordt normaal gesproken op een ongewijzigd parcours verreden. Heel veel renners en rensters werden vorig jaar vroegtijdig uit de wedstrijd genomen. De titels gingen naar Niki Terpstra en Annemiek van Vleuten.