[WBC] Honkballers winnen oefenduel tegen Padres

De Nederlandse honkballers hebben donderdagnacht een oefenwedstrijd tegen San Diego Padres gewonnen. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens was in Phoenix met 9-3 te sterk. Andruw Jones sloeg een homerun voor Oranje, dat het duel speelde in voorbereiding op de halve finale van de World Baseball Classic.

Jurickson Profar maakte zijn debuut voor Nederland. De 20-jarige speler van de Texas Rangers, die de geblesseerde Yurendell de Caster heeft vervangen, slaagde er niet in een honkslag te slaan. Kenley Jansen voegt zich dit weekeinde ook bij de selectie. Hij neemt de plek over van Jonatan Isenia, die eveneens is afgehaakt met een blessure.

Oranje speelt vrijdagavond nog een oefenwedstrijd tegen Seattle Mariners. Daarna vliegt de selectie naar San Francisco, waar in de nacht van maandag op dinsdag de halve finale tegen de winnaar van groep 2 wordt gespeeld.

In die poule verzekerde de Dominicaanse Republiek zich van een plek bij de laatste vier. De Verenigde Staten werden met 3-1 verslagen. De Amerikaanse ploeg krijgt nog wel een herkansing tegen Puerto Rico.