Gerndt gaat niet in op invitatie Zweden

Alexander Gerndt gaat niet in op de uitnodiging van de Zweedse bondscoach Erik Hamrèn. Rondom de voormalig aanvaller van FC Utrecht ontstond in 2011 commotie.

De laatste interland van Gerndt dateert van november 2011. Destijds nam Zweden het op tegen Denemarken. Vervolgens werd hij niet meer opgeroepen wegens mishandeling. De schorsing werd weliswaar op 27 april 2012 opgeheven door de Zweedse bond, maar Gerndt werd inmiddels al een jaar niet meer opgeroepen. Nu hij is opgeroepen weigert hij om de spelen.

De Zweden spelen WK-kwalificatieduels met Ierland en Slowakije. "Door de negatieve aandacht rond mijn persoon voel ik me op dit moment niet in staat mijn land te vertegenwoordigen", verklaarde Gerndt donderdag. "Daarom is het beter dat ik niet inga op de uitnodiging. Ik vraag begrip voor mijn beslissing."

De bondscoach heeft begrip voor de beslissing. "Het is triest, maar ik kan zijn gevoelens begrijpen en respecteer ook zijn beslissing Ik wist vooraf dat er reacties zouden komen. Dat was ook de reden dat ik vooraf met hem wilde praten", aldus Hamrèn.

"Hij zei mij te beseffen dat er veel aandacht zou zijn. Maar na het bekend worden van de selectie heeft hij het moeilijk gekregen. Hij acht zich niet in staat naar Zweden te komen en het vereiste niveau te halen", vertelt de keuze heer over de aanvaller van het Zwitserse Young Boys.