Blanco neemt geen maatregelen tegen arts Van Bommel

Dion van Bommel mag aanblijven als ploegarts van Blanco Pro Cycling. De Nederlandse wielerploeg stelde na uitspraken van Michael Rasmussen een intern onderzoek in naar de arts, maar is tot de conclusie gekomen dat maatregelen niet noodzakelijk zijn. Rasmussen stelt dat Van Bommel hem in zijn tijd bij de Raboploeg valse doktersattesten voor cortisonengebruik voorschreef.

Blanco stelt na het afronden van het onderzoek dat van die beschuldigingen niets waar is. "Dus ook op dat vlak weten we weer hoe we de waarde van de woorden van Rasmussen moeten inschatten", vertelde algemeen manager Richard Plugge donderdag tegen de NOS. "We zijn samen naar Herman Ram van de Dopingautoriteit geweest. Het is allemaal heel duidelijk wat er aan de hand was, of eigenlijk niets. Er is geen aanleiding om verdere maatregelen te nemen. "

Rasmussen voert een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever omdat hij vindt dat hij ten onrechte is ontslagen door Rabobank en eist een ontslagvergoeding van 5,6 miljoen euro. De behandeling van het hoger beroep diende vorige week bij het hooggerechtshof in Arnhem.