Duvall speelt vader Downey jr. in The Judge

Robert Duvall gaat de vader van Robert Downey jr. spelen in het komische drama The Judge. De 82-jarige acteur speelt een oude dorpsrechter die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Downey speelt een advocaat die nietsvermoedend de begrafenis van zijn moeder bezoekt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Tijdens de plechtigheid ontdekt Downeysvpersonage hoe de zaken ervoor staan, waarna zijn vader hem van zijn onschuld probeert te overtuigen. Tijdens de zoektocht naar de dader ontdekken de twee wat familie werkelijk voor hen betekent.

Naar verluidt zou Duvalls rol eerst aan de 75-jarige Jack Nicholson zijn aangeboden. Na lang wikken en wegen besloot die echter voor de rol te bedanken, waarna de rol naar de oudere Duvall ging.

Het is voor het eerst dat Duvall en Downey met elkaar werken. Duvall was voor het laatst te zien in de harde actiefilm Jack Reacher, met Tom Cruise in de hoofdrol, en had onlangs de opnames voor het opa-en-kleinzoondrama A Night in Old Mexico.


Duvall speelt vader Downey jr. in komedie The Judge (Foto: Novum)