Art Rooijakkers nog niet klaar met Wie Is de Mol?

Art Rooijakkers is nog lang niet uitgekeken op het presenteren van Wie Is de Mol? De 36-jarige presentator wil het programma het liefst tot zijn pensioen blijven doen, zegt hij donderdag in het AD. "Ik ben soms snel uitgekeken op dingen, maar Wie Is de Mol? wil ik nog jaren presenteren. Al wordt het misschien pathetisch als ik als oud mannetje uit een helikopter spring."

Bang dat het AVRO-programma verdwijnt als gevolg van de bezuinigingen bij de publieke omroep, is Rooijakkers niet. "Het is een duur programma. Het wordt gezien, denk ik, als amusement en dat is niet langer een van de speerpunten van de publieke omroep. Maar ik sta de gedachte gewoon niet toe dat Wie Is de Mol? weg zou moeten", zegt hij daarover.

Rooijakkers vindt het een compliment dat SBS binnenkort met een soortgelijk programma komt. "Het gegeven van Sabotage klinkt mij vrij bekend in de oren, ja. Sommige Molfans winden zich erover op. Maar het is ook mooi dat anderen zich door ons programma laten inspireren."

Het dertiende seizoen van Wie Is de Mol? eindigde vorige week met recordhoge kijkcijfers. Bijna 2,6 miljoen mensen zagen hoe Kees Tol ontmaskerd werd als de mol. Paulien Cornelisse kwam als winnaar uit de bus.