Huidige en next-gen versie Assassins Creed 4 in hetzelfde schip

De PS4-versie van Assassin's Creed 4 gaat net als de andere versies in oktober uitkomen. Dat liet Jean Guesdon, Creative Director van Ubisoft Montreal, weten in een interview met Outside Xbox.

Op de vraag of er een tijdsverschil plaats gaat vinden tussen de lancering van de huidige en de next-gen versies van de game antwoordde Guesdon kort maar krachtig: ‘Same ship’.

Het is mogelijk dat het antwoord van Guesdon verkeerd begrepen is en dat hij simpelweg bedoelde dat de next-gen versie van de game tegelijkertijd met de huidige console versie van de Assassin’s Creed 4 ontwikkeld zal worden, zodat het alvast klaarligt voor Sony en Microsoft wanneer zij hun nieuwe consoles willen uitbrengen. Maar aangezien de vraagstelling duidelijk was, namelijk: “zal er een verschil komen in lancering van de versies?” kan het maar zo zijn dat de next-gen console al uit is wanneer Assassin's Creed 4 verschijnt.

Verder heeft Guesdon recenteljik laten weten dat naast de verbeterde graphics de next-gen consoles ook verbeterde connectiviteits-functies zullen hebben. Hierover is hij nog niet in details getreden.

Ubisoft heeft officieel aangekondigd dat de lanceerdatum van Assassin’s Creed 4 op 1 november zal zijn voor op de pc en de huidige generatie consoles.
Sony heeft laten weten de PS4 eind 2013 te lanceren in Europa, Japan of Amerika.

Assassin's Creed 4: Black flag
Assassin's Creed 4: Black flag