Amrabat: "Hier droom je als jochie van"

Nordin Amrabat zit met Galatasaray bij de laatste acht van de Champions League. De in Nederland geboren Marokkaan was in 2008 nog actief voor VVV-Venlo.

In vijf jaar van De Koel naar een volgepakte Veltins Arena in Gelsenkirchen. Amrabat maakt onderdeel uit van het ambitieuze project van Galatasaray, waar sinds januari veel is veranderd. De komst van Wesley Sneijder en Didier Drogba brengt torenhoge verwachtingen met zich mee. De entree van de twee sterren betekent voor Amrabat dat hij vaak op de bank moet beginnen.

De in Naarden geboren Marokkaan baalde toen trainer Fatih Terim de opstelling bekendmaakte voor het duel met Schalke 04. "Ik had goede hoop dat ik in de basis zou beginnen", zei Amrabat tegen Goal.com. "Dat was wel een kleine teleurstelling." Twintig minuten voor tijd mocht de vleugelspeler alsnog binnen de lijnen komen. Het was de gebruikelijke wissel van de voorbije weken: Amrabat voor Sneijder.

De oud-speler van VVV en PSV hoopt dat daar verandering in komt. "Iedereen wil natuurlijk het liefst de volle negentig minuten spelen. Dat wil Wesley ook. Ik weet ook niet precies waarvan hij last had. Maar in zo'n wedstrijd moet je alles kunnen geven. Ik was na die twintig minuten ook kapot. Het is continu heen en weer lopen en veel omschakelen. Dan is het natuurlijk lekker als je na afloop een ronde verder gaat."

Amrabat had nog een kans om zich onstervelijk te maken. "Ik ging een één-twee aan met Drogba. Ik wilde de bal afgeven op Burak Yilmaz, maar die stond achter zijn man. Toen moest ik snel handelen. Ik besloot te punteren. De keeper verwachtte dat niet direct, maar had een goede reflex. Als die bal erin was gegaan, was het helemaal een mooie avond geweest."

Dankzij de 2-3 zege op Schalke 04 bereikte Galatasaray de laatste acht in de Champions League. "Vijf jaar geleden speelde ik nog bij VVV. Nu maak ik dit mee. Heel mooi. Hier droom je als kleine jongen van. We mogen nu even een klein feestje vieren. Dat hebben we net ook al gedaan met de supporters. Ze zijn erg gepassioneerd en maken veel geluid."

Traine Terim is daarmee niet de enige. "De trainer ging inderdaad ook af en toe flink tekeer", glimlacht Amrabat. "Maar hij heeft het goed neergezet en zijn strijdplan pakte goed uit. Hij is een gepassioneerde man, voor wie we veel respect hebben. Hij heeft veel ervaring en flikt het toch weer, de laatste acht. Het zou mooi zijn als we kampioen kunnen worden en zo ver mogelijk komen in Europa. We staan nu in de competitie vier punten voor op Besiktas en Fenerbahçe."

In de Süper Lig gaat Galatasaray aan kop. Vorige week werd verloren van Gençlerbirligi. "Ik hoop dat we de draad kunnen oppakken tegen Kayserispor. In Europa is het afwachten wie we loten. Er zijn eigenlijk geen zwakke ploegen bij de laatste acht. Barcelona of Real is wel een keer mooi om mee te maken. Wie weet wat er dan gebeurt. The sky is the limit", besluit Amrabat in de lijn van zijn ambitieuze werkgever.