Halina denkt dat alle mannen seks met haar willen

Halina Reijn voelt zich onprettig in het gezelschap van mannen. "Ik denk altijd dat iedereen seks wil", bekent de actrice in Viva. "Die gedachte compenseer ik door heel uitbundig te doen. Ik lach net iets harder, maak een grap."

De 37-jarige Reijn, die sinds maandag te zien is in de nieuwe tv-serie Charlie, zegt zich daarnaast te schamen voor haar lichaam. "Laatst had ik een fotoshoot en ineens moest ik heel hard huilen. Gedachten als: ik ben dik. Dat soort stomme onzekerheden", legt ze uit. "De kleren die ze op een shoot hebben, passen me niet. Ik heb tieten, een buik en een kont."

Na een fotoshoot voelt de actrice zich vaak ellendig. "Terwijl ik het vroeger juist zo leuk vond. Maar nu ik ouder word, weet ik dat het alleen maar draait om dingen die je kunt kwijtraken: je uiterlijk, je kleren."

Desalniettemin vindt Reijn het 'oprecht ontzettend leuk' om ouder te worden. "Een aanradertje." De actrice vindt haar 'harde gelaatstrekken beter dan ooit' bij haar leeftijd passen. "Sterker: ik heb nog nooit zo veel aandacht van mannen gehad."