Er waren eens 500 FOK!kers...

... en die gingen samen naar de bioscoop!
Bijna 500 enthousiaste FOK!kers zijn dinsdag naar de premiere van de nieuwste Disneyfilm Oz the Great and Powerful geweest in de Amsterdamse Pathé Arena-bioscoop. Zoals van onze users verwacht kan worden was het één grote blije bende. Stefan maakte namens FOK!tv beelden en diverse FOK!fotografen legden het tafereel vast.

Verder was het - zowel voor, tijdens als na de film- een immens grote FOK!meet met bekenden als Yvonne, Myraela, MPG, Monopoly en Juicyhil. Enkele users en mods vochten hun forumvetes in het echt uit, en er werd (met een humoristische ondertoon) over en weer het nodige gedreigd met bans voor crewbashing en het gooien met popcorn. Ook een enkele 'FIPO!' die door de zaal werd geroepen aan het begin van de film kon niet uitblijven.

Naast het FOK!-gespuis waren er ook een aantal bekende Nederlanders. GTST- en Wicked-acteur Ferry Doedens was er ook. Hij ziet FOK! zoals veel niet-fokkers dat zien: "Ik ken het FOK!forum als een soort besloten clan". De acteur, die in de Nederlandse musical over het verhaal rond Oz speelt heeft zichtbaar genoten van de film.

Ook na de film is er door een flink aantal FOK!kers nog nagebierd in het vlak bij de bioscoop gelegen café. Een stuk of 35 users hebben samen het café nog een tijdje onveilig gemaakt.

Het was niet de eerste keer dat FOK! een exclusieve voorpremiere organiseerde. In 2012 heeft FOK!, eveneens in samenwerking met Disney, een voorpremiere georganiseerd van de film John Carter. Daar kwamen 600 users op af.