Beenhakker: "Gevoelsmatig denk ik dat Ajax zal winnen"

Nu Leo Beenhakker niet meer actief bij een Nederlandse club betrokken is laat hij als onafhankelijke partij zijn licht schijnen over de zinderende titelstrijd in de Eredivisie.

Ofschoon de topploegen aan elkaar gewaagd zijn in de ogen van Don Leo, dicht hij Ajax de grootste kans toe. "Gevoelsmatig denk ik dat Ajax aan het langste eind gaat trekken", vertelt hij tegenover Metro. "Ze spelen het meest regulier en zijn ook in staat om te winnen als ze minder spelen. Maar ik zeg er meteen bij, het is natte vingerwerk."

Geen enkele club met kampioensaspiraties maakt een constant seizoen door. Toch wil Beenhakker niet spreken van een 'kampioen van de armoede'. "De mensen die dat zeggen die snappen het niet", legt hij uit. "Het betekent dat de krachtsverschillen niet zo groot waren, zoals nu ook het geval is."

Eerder verkondigde Beenhakker al ook Vitesse niet uit te vlakken in de titelrace. "Waarom niet? Alle teams hebben hetzelfde probleem. Er ontbreekt regelmaat. Niemand is in staat om een reeks neer te zetten", zei hij toen in gesprek met NUsport.