Vanmarcke richt zich op Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke zal er alles aan doen om op tijd fit te geraken. Gisteren kreeg de Belg van Blanco Pro Cycling te horen dat zijn knie niet geopereerd hoeft te worden, zo meldt Het Nieuwsblad. Mede daarom richt hij zijn pijlen op De Hel van het Noorden.

Vanmarcke, vorig jaar winnaar van de Omloop het Nieuwsblad, geeft tekst en uitleg: “De slijmbeurs van mijn rechterknie is niet gescheurd zoals gevreesd. Dat is op zich goed nieuws. Maar door het vocht dat in mijn knie zit, mag ik toch een week niet fietsen. Mijn knie wordt een week lang gekoeld en behandeld. Daarna moet ik opnieuw op controle.” Vanmarcke kwam in de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico ten val.

“Ik voelde in de Tirreno dat mijn conditie goed was en nog verbeterde. Dit is natuurlijk een streep door mijn rekening. De trainingen die ik in principe nodig had om nog beter te worden, mis ik nu. Ik hoop nog om in orde te zijn voor de E3 en Gent-Wevelgem, maar die kans is klein. Ik mik eerder op de Ronde, en vooral op Parijs-Roubaix. Zodra ik kan, ga ik keihard werken om zoveel mogelijk recht te zetten”, aldus Vanmarcke.