PVV draagt Teeven voor als erelid GroenLinks

GroenLinks moet staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) tot erelid maken, omdat hij het asielbeleid van die partij uitvoert. Dat schrijft PVV-Kamerlid Sietse Fritsma in een open brief aan het partijbestuur van GroenLinks.

"De reden van deze voordracht is dat genoemde staatssecretaris er (meer dan menig GroenLinks-politicus) in slaagt om de beginselen van uw partij ronde de belangrijkste thema's van immigratie en de multiculturele samenleving te realiseren", schrijft Fritsma. Het gaat dan om de uitvoering van de regeling voor gewortelde asielkinderen, waarover de Tweede Kamer deze week met Teeven debatteert.

Volgens Fritsma komt de regeling neer op een nieuw generaal pardon. Hiermee krijgt een multiculturele samenleving een 'flinke nieuwe impuls', stelt de PVV'er. "Dat Teeven het gebed zonder einde van elkaar opvolgende pardonregelingen nieuw leven inblaast moet in uw visie een zeer bijzondere verdienste zijn", schrijft hij aan GroenLinks.

Fritsma stelt verder dat Teeven eigenhandig het Nederlandse toelatingsbeleid om zeep heeft geholpen en gerechtelijke uitspraken ondergeschikt maakt aan het 'drammerige linkse wereldbeeld'. "Kortom, een erelidmaatschap van uw partij kan op grond van deze omstandigheden niet uitblijven", concludeert hij. "Er is niemand die uw partijbeginselen beter dient dan hij."

GroenLinks-Kamerleden reageren op Twitter op de open brief. Liesbeth van Tongeren noemt het 'collegiaal dat de PVV leden voor ons werft', schrijft ze. Iedereen is welkom, aldus de politica. Linda Voortman lijkt nog voorwaarden te stellen aan een eventueel erelidmaatschap voor de staatssecretaris. Hij moet eerst de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel halen en het kinderpardon verbeteren, schrijft zij op Twitter.