"Verlies Barça schadelijk voor Spanje"

Vicente Del Bosque denkt dat uitschakeling van FC Barcelona in de Champions League schadelijk kan zijn voor de nationale ploeg van Spanje.

Barcelona moet dinsdag in eigen huis een 2-0 achterstand goedmaken tegen AC Milan om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Een goed resultaat is belangrijk, zegt Vicente Del Bosque. Niet alleen voor de Catalanen, maar ook voor de Spaanse nationale ploeg.

"Het wordt een belangrijke wedstrijd voor Barça en Spanje. Het resultaat kan namelijk doorwerken in de moraal van de nationale ploeg. Het zou toch wel problematisch zijn als Barcelona wordt uitgeschakeld, want de spelers zullen daar een mentale tik van krijgen", aldus de bondscoach tegen Efe.

"Aan de andere kant kan het ook stimuleren als ze winnen, dus misschien is het niet zo slecht dat ze op dit moment achter staan. Ik denk dat Barcelona in staat is om het om te keren. Het is belangrijk dat ze net als Real Madrid toch een ronde verder komen. Ze vertegenwoordigen een groot deel van onze selectie en we hebben spelers nodig die een goede spirit hebben."