Fifa 14 krijgt meer connected features

In een interview met WHATCULTURE heeft executive producer David Rutter laten weten dat er meer aan connectiviteit van de game gedaan zal worden.

Op een vraag van WHATSCULTURE aan Rutter of de volgende Fifa-gamers meer connectiviteit zal bevatten antwoordde hij als volgt:

Iemand met een aangesloten console is nu al geheel verbonden met het EA Sports Football Club onderdeel van de game. Alles wat de speler doet in de game zal bijdragen aan zijn level en de speler kan zien wat zijn maten aan het doen zijn. Op het moment leveren wij al data updates over professionele voetbalspelers en voegen we uitdagingen toe die geïnspireerd zijn op echte wedstrijden. Ook kan de speler van al een App downloaden om zijn EASFC zaken bij te houden en zijn ultieme team te managen vanuit de bus of op de werkplek. Maar je hebt gelijk, dit gaat steeds meer worden de komende paar jaar.

Rutter liet weten dat overigens de singleplayer mode er niet onder zal lijden en dat het nog steeds als een essentieel onderdeel van de game wordt beschouwd.

Er zijn nog steeds een heleboel mensen die zeer genieten van de singleplayer ervaring. Zeker Career Mode blijft een groot onderdeel in Fifa een is dan ook een groot aandachtspunt bij ons. Ik denk dat dit komt omdat het een geweldige ervaring is en omdat mensen het soms als een gedoe ervaren om te verbinden met hun maten online of te spelen met andere online gamers die midden in de match stoppen, cheaten of je gruwelijk verslaan. (Daar werken we ook aan!)

Lees het hele interview hier.

Fifa Screenshot