Treindienst naar België fors slechter

Treinreizigers tussen Amsterdam, Schiphol en Antwerpen zijn sinds vandaag 17 minuten langer onderweg. Reizigers vanuit Brabant naar België zijn tien minuten extra kwijt. Dat concludeert Voor Beter OV na een inventarisatie van de gewijzigde dienstregeling van de Intercity tussen Den Haag en Brussel. Deze Intercity is in tijd verschoven, waardoor aansluitingen in Den Haag, Rotterdam en Roosendaal fors zijn verslechterd.

Van een betere frequentie is geen sprake, aldus de reizigersclub. Dat komt met name doordat de NMBS zijn IC tussen Roosendaal en Antwerpen heeft opgedoekt. Voor Beter OV constateert dat de NS en de NMBS kansen laten liggen als het gaat om het weer écht op peil brengen van de treinverbinding tussen Nederland en België.

Overigens bepleit Voor Beter OV de spoedige totstandkoming van een Intercity die ieder uur rijdt tussen Amsterdam en Brussel. Ten opzichte van de dienstregeling van vorig jaar is het aanbod van treinen tussen Nederland en België via Roosendaal nog steeds gehalveerd, en bovendien voor veel reizigers langzamer geworden dan wat tot 11 maart werd geboden.

Voor Beter OV stelde in een commentaar tegenover FOK!!: “Door allerlei gepruts en schromelijke zelfoverschatting van de NS, die ondanks alle waarschuwingen toch bleef geloven in de rijvaardigheid van de AnsaldoBreda V250, zit de reiziger nu opgescheept met een ondermaats product. De NS en de NMBS leggen hiermee een diepe minachting voor de reiziger aan de dag.”