Koper voor maker special effects Life of Pi

Het noodlijdende Amerikaanse filmbedrijf Rhythm & Hues, dat vorige maand een Oscar kreeg voor de special effects van de film Life of Pi, heeft een mogelijke koper gevonden.

Het Zuid-Koreaanse mediabedrijf JS Communications is bereid circa 17 miljoen dollar neer te tellen voor Rhythm & Hues. Het neemt 16 miljoen dollar aan schulden over en betaalt daar bovenop nog 1 miljoen dollar.

De studio vroeg op 13 februari, anderhalve week voordat het de felbegeerde Academy Award won, faillissementsbescherming aan.

De Oscar van Rhythm & Hues had overigens een Nederlands tintje. Filmanimator Erik-Jan de Boer werkte mee aan de special effects voor Life of Pi en stond vorige maand ook op het podium bij de uitreiking van de belangrijkste filmprijs.

Volgens de zakenbank die de verkoop van Rhythm & Hues begeleidt, hebben zich nog circa 20 belangstellende partijen gemeld. Daarvan hebben er ongeveer tien de boeken ingezien. Eventuele tegenbiedingen moeten uiterlijk 22 maart binnen zijn. Mocht een daarvan slagen, ontvangt JS Communications een vergoeding van 420.000 dollar.

Ang Lee zenuwachtig voor Life of Pi (Foto: Novum)