[Primera Divisíon] Atlético staat tweede plaats af aan Real

Atlético Madrid is door een nederlaag naar de derde plaats gezakt in Spanje. De ploeg van Diego Simeone ging zondag in eigen huis onderuit tegen Real Sociedad (0-1). De nederlaag kwam als een verrassing voor de Argentijnse coach. Zijn elftal was sinds april 2012 ongeslagen in het eigen Vicente Calderon. Behalve die beëindigde reeks, is Atlético ook de tweede plek kwijt. Real Madrid won eerder op de avond van Celta de Vigo en staat één voor op de stadgenoot en opponent in de bekerfinale.

Atlético wist geen overtuigende indruk achter te laten tegen Sociedad. De thuisploeg wist nauwelijks kansen te creëren. Radamel Falcao en Diego Costa werden pas na de pauze gevaarlijk. Tot doelpunten leidde dat niet. Sociedad was wel trefzeker in Madrid. Na 53 minuten bracht captain Xabier Prieto de Basken aan de leiding.

Sociedad blijft door de overwinning in de race om de belangrijke vierde plaats in Spanje. De Baskische club strijdt met onder meer Málaga om het vierde Champions League-ticket. Atlético hoeft vooralsnog niet te vrezen voor de achterliggende ploegen. Los Colchoneros staan op 57 punten. Málaga en Sociedad hebben 44 punten.