Hamilton wil direct belangrijk zijn

Ondanks dat Lewis Hamilton nieuw is bij het team van Mercedes Grand Prix wil hij direct belangrijk zijn. Zijn ervaring moet de renstal naar de top in de Formule 1 helpen.

Ik denk dat ik afgelopen jaar enorm ben gegroeid als coureur. In de paar maanden dat ik bij Mercedes werkzaam ben heb ik me gerealiseerd dat er nog flink wat meer te leren valt. Ik hoop dan ook dat ik met alle geleerde lessen nog sterker kan presteren. Daarvoor heb ik natuurlijk wel een goede auto nodig, maar ik denk ook dat ik een goede impact binnen dit team kan maken”, sprak de wereldkampioen van 2008.

Over zijn doel is de Brit duidelijk. “Ons doel is natuurlijk om te winnen, maar we moeten ook realistisch blijven. Ik wil niet zeggen dat we niet kampioen willen worden, want iedereen werkt daar ontzettend hard voor. Maar we moeten alle stap voor stap benaderen. Als we dit jaar een paar races zouden winnen, zou dat een hele mooie bonus zijn.”

Tevens wordt Hamilton bij Mercedes herenigd met zijn vriend Nico Rosberg. Eerder reden ze samen in de karting. “Het gaat erom dat we elkaar blijven respecteren. Wanneer er een felle strijd plaatsvindt, zal dat natuurlijk voor spanningen zorgen, maar dat hoort erbij. Toen we destijds teamgenoten waren, bleven we vrienden en ik zie niet in waarom dat nu anders zou zijn.